Следвайте Гласове в ТелеграмАко след четири години аз Ви поканя на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАко след четири години аз Ви поканя на
Коментари Харесай

Антон Хекимян пред български предприемачи:  Ако след четири години аз Ви поканя на среща, а Вие не дойдете, за мен това би бил неуспешен мандат

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Ако след четири години аз Ви поканя на среща, а Вие не дойдете “. Така претендентът за кмет на столицата от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян отговори на въпрос на български бизнесмени от AIBEST и BESCO какво би бил несполучлив мандат, ако успеха на изборите за локална власт на 29 октомври е негова.

Образованието, дигитализацията на услугите за жители, транспортната инфраструктура, улеснение на паркирането и създаване на нови паркинг зони, както и обвързваният с тези тематики проблем за чистотата на въздуха в София, бяха част от 17-те авансово набелязани насоки за диалог на срещата. 

Като предстоящ столичен градоначалник, Антон Хекимян се ангажира да подкрепи старт ъп екосистемата посредством стимулиране на образованието, тъй като образованието е инвестиция в децата, а бизнесът има потребност от професионално готови младежи.  Хекимян даде образец с професионалната гимназия към Техническия университет в София - ТУЕС, както и с учебното заведение в Бургас, като положителни мостри за партньорство с предприемаческите организации и с висшите учебни заведения. Продължение на такова сполучливо просветително съдействие сред Общината и бизнес организациите би могло да бъде обезпечаването на парцел, помещение, посредством решение на Общинския съвет, където възпитаници от още учебни заведения или профилирани паралелки, да могат да бъдат обучавани от представители на бизнеса.

Дигитализацията на услугите за жители е друга основна част от съдружната стратегия. „ За мен като редови жител е значимо да зная, че всички процеси могат да се свършат цифрово, а не да бъда прехвърлян от гише на гише “, показа Антон Хекимян и даде образец с електронното строително позволение. Според претендента за столичен кмет въвеждането на по този начин публикуван документ, ще има и различен позитивен резултат, с изключение на удобството, и това ще бъдат прозрачността и доверието в системата. „ Столична община би трябвало да бъде дейна по тези въпроси, тъй като това е столицата, тук се задават стандартите “, добави още Хекимян.

По отношение на „ стандартите “ Антон Хекимян се ангажира и с надзор при работата на строителните компании, заети с ремонтите в София: „ Лично аз считам, че и бордюрите би трябвало да са по-големи, тъй като при дъжд се трансформират в кални точки. Наш приоритет е премахването на калните точки. Това са тези градинки пред блоковете, на които всички си качват колите. “, съобщи претендентът.

Представителите на бизнеса споделиха терзанията на чиновниците си по отношение на опциите за паркиране в София и усложненията, които имат с това. Така стана ясно, че екипът за идващия управнически мандат е планувал общо 7 паркинга, с друг потенциал всеки. „ Изграждането на паркинги обаче е доста скъпо начинание. Големият въпрос е следният – да променим настройката си като общество, като жители, че можем да употребяваме метрото, можем да употребяваме наземния градски превоз, велосипедите. Това опира и до манталитета ни – да се качим на автомобила и да стигнем 10 минути по-бързо с него, само че пък след това да търсим място за паркиране и да изгубим скъпо време “, даде образец бъдещият столичен кмет. Той изведе и още един проблем с трафика в столицата, който се основава и от родителите, които си водят и прибират децата от учебните заведения. „ Този въпрос можем да решим с довеждащия превоз “, предложи решение Хекимян. А някогашният ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев добави, че столичани към този момент имат разполагаем пуснати 60 нови електрически рейса. 

Антон Хекимян приключи срещата с представителите на бизнесмените с правилото, че публичният интерес на най-голямата група хора, които ще бъдат наранени от едно решение, ще бъде водещият в работата на екипа му през новия мандат. „ Притеглят се целите, да вземем за пример какъв брой доста хора страдат поради мръсния въздух – преценя се кое е по-доброто за по-голямата част от популацията. Например във връзка с велоалеите - на въпроса пешеходна ли да е една огромна част от Витошка, гледаме публичния интерес на множеството хора. Общината е като съдник и решенията са сложни “.

„ Без помощта на бизнеса няма да можем да се оправим “, сподели още претендентът за кмет и получи поръчка за пълнокръвно партньорство с предприемаческите организации, взели участие в днешната среща.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР